måndag, 22 juli, 2024

Konfirmation (födda 2005-2009)

Konfirmation (födda 2005-2009)

januari 6, 2024 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Konfirmation (födda 2005-2009)

Lär känna Jesus och meningen med ditt liv!

I januari 2024 startade vi en konfirmationskurs för dig som är 14-18 år. I vår kyrkotradition döps många som barn och väljer sedan att konfirmera sig för att lära sig mer om Jesus Kristus, Guds Son. Lär dig om varför vi kan lita på Guds Ord i Bibeln, om bevisen för att Jesus uppstått och om vad Jesus undervisade i alla viktiga livets frågor. Om du inte blivit döpt som barn, finns också möjlighet att bli döpt under konfirmationstiden.
På konfirmationsläger finns det också tid för musik, sol, bad, sport och härliga upplevelser.

Ledare är prästerna Gustav Hafström och Edward Thomas, tillsammans med en härlig grupp yngre ledare.

Under våren ska du också delta i 12 gudstjänster i din kyrka.

Nästa träff blir den 26-27 april i Hammarbykyrkan i Stockholm.
Sedan träffas vi en helg i maj. Ungdomarna i konfirmationskursen kommer från olika håll. Vid våra helgträffar under våren kommer vi därför att hinna besöka flera olika kyrkor, som deltagarna kommer från. De kyrkor vi planerar att besöka under vården är Skärholmens kyrka, Betlehemskyrkan, Hammarbykyrkan i Stockholm samt Lötenkyrkan i Uppsala.

Höjdpunkten under konfirmationskursen blir sedan Sommarlägret på Svalkan i Stockholm, en vacker lägergård vid Ulriksdals slott – en fantastisk plats att möta Gud på och få nya vänner. Sommarlägret är 8-21 juli. Konfirmationsgudstjänsten blir sedan i Betlehemskyrkan, Stockholm söndagen den 21 juli kl 11.00. Till konfirmationsgudstjänsten är hela familjen, släkt och vänner varmt välkomna.

Kostnad?

Ett självkostnadspris för mat och boende betalas av varje familj. Ledarkostnader mm. betalas av EFS.

Frågor?

Kontakta Gustav Hafström (070-1441319) eller Edward Thomas (072-5669900).


Konfirmationskursen anordnas av EFS, som är en självständig missionsrörelse inom Svenska kyrkan. Vår vision är: ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus.” Konfirmation betyder att bekräfta sitt dop. Jesus har dött för oss på korset och nu får vi bekänna vår tro på Honom. Genom konfirmationen blir man också medlem i Kyrkan.