fredag, 19 april, 2024

Pontus Adefjord är ny regional missionsledare

Pontus Adefjord är ny regional missionsledare

augusti 23, 2023 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Pontus Adefjord är ny regional missionsledare

Sedan juni 2023 är Pontus Adefjord vår nya regionala missionsledare. Här kommer en presentationstext från honom:

Jag är 41 år gammal och bor i Uppsala med min fru Maria och våra två barn. Innan jag började min tjänst i EFS var jag komminister i Knivsta pastorat. Jag tyckte väldigt mycket om att vara församlingspräst i ett sammanhang där många olika fromhetstraditioner fick plats. Under tiden där förändrades min tjänst till att vara mer fokuserad på ledarskap. En del av mig kan sakna det församlingsnära arbetet, men jag är också väldigt glad över att nu ta mig an uppdraget som regional missionsledare för EFS Mittsverige!

Jag lärde känna EFS under min tid på Johannelund, där jag fick glädjen att vara en av de första studenterna som hade möjlighet att ta ut en högre examen än kandidat. Alltså kunde jag läsa hela den akademiska delen av min prästutbildning där. Att välja Johannelund kändes ganska självklart för mig, även om jag inte var så bekant med EFS tidigare. Flera präster som jag kände hade talat väldigt väl om skolan och det försöker jag också göra så ofta jag kan.

Genom hela mitt liv har musiken varit en stadig följeslagare. Jag kom till tro i vuxen ålder och i gudstjänster blev jag tidigt inbjuden att spela tillsammans med tjänstgörande musiker. Det gjorde att jag ganska snabbt kunde känna mig hemma i ett sammanhang där mycket annat var obekant. Jag spelar fortfarande mycket musik på fritiden, det är inte omöjligt att du ibland kommer att få se mig med gitarren eller fiolen i händerna.

EFS är en spännande rörelse och Mittsverige är en spännande region. Här finns en härlig bredd av fromhetstraditioner, samtidigt som vi alla är EFS:are. Vi har ett arv att förvalta som både innebär trygghet och utmaningar. Att leva nära Jesus är att vila i Guds nåd, ingenstans finns en större trygghet. Samtidigt utmanar Jesus oss ständigt, både i det som rör oss själva och det som rör vårt uppdrag att på olika sätt ”gå ut i hela världen och förkunna evangelium för hela skapelsen”.