onsdag, 18 oktober, 2017

Aktuellt » Kalender

Kalender

Okt
20
fre
Nåden förändrar spelplanen – Höstkonferens i S:ta Clara kyrka
Okt 20 – Okt 22 Hela dagen

Välkommen till en spännande helg om hur nåden kan förändra livet. Vi tittar närmare på reformationens betydelse i dag och vilka konsekvenser den har fått för arbetet i S:ta Clara kyrka.

S:ta Clara kyrkas vilja är att under helgen, tillsammans med dig, ta detta ämne på allvar. Genom föreläsningar, diskussion, reflektioner och samtal vill vi lyfta den så avgörande frågan om vad reformationen kan betyda i vår tid. Vi tror att frågan om Guds ingripande i historien är grunden för det hopp vi står på och vill därför ge utrymme för både bön, lovsång och gemenskap.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs för konferensen, men du kan anmäla dig till helgen seminarium vid stora entrén fredag 20 oktober från 18.40 eller lördag 21 oktober från kl 10.00.

Konferensen är gratis men ge gärna en gåva till S:ta Clara kyrka på bg 748–7366 eller swish 123–131 2883.

 

Okt
22
sön
Extra distriktsmöte
Okt 22 @ 13:30

Vid distriktets årsmöte i Uppsala i april beslutades att ge styrelsen i uppdrag att kalla till ett extra årsmöte i oktober för att behandla frågan om hur EFS Mittsverige skall förhålla sig till förslaget om ny organisation för EFS distrikt. Detta möte kommer att hållas i Betlehemskyrkan, Stockholm, söndagen den 22 oktober 2017.

Mia Ström predikar i gudstjänsten som är klockan 11.00, och 13.30, efter kyrkkaffet, startar det extra distriktsmötet. Kallelse och styrelsens förslag kommer att läggas ut på distriktets hemsida, senast två månader innan mötet. Den som inte har möjlighet att ladda hem och skriva ut handlingarna kan kontakta distriktsexpeditionen på 08–441 85 20.

Motionen och styrelsens förslag finns på här (pdf).

Okt
26
tor
Kurs i läkande förbön
Okt 26 @ 17:00 – Okt 29 @ 14:00

En kurs för alla som känner en kallelse till förbön. Den är särskilt lämplig för personer som ingår i ett förbönsteam i församlingens gudstjänster. Kursen undervisas i stor grupp om bön för läkedom på Bibelns och kyrkans grund och i smågrupper ges möjlighet till praktisk träning i förbön för läkedom.

Mer information finns på Åkergårdens hemsida.

Nov
12
sön
Ignatiansk retreat
Nov 12 – Nov 17 Hela dagen

En klassisk tyst retreatform som utgår ifrån Ignatius av Loyolas andliga övningar. Retreaten bygger på enskild bön och bibelmeditation. Dagarna har ingen gemensam undervisning men varje deltagare får sin egen handledare och daglig enskild vägledning.

 

Mer information och intresseanmälan finns på Åkerögårdens hemsida.

Feb
2
fre
Inspirationsdag för dig som jobbar med barn och familj
Feb 2 @ 08:30 – 16:00

En inspirationsdag för oss som jobbar bland barn och familj, vi får möjlighet att träffas, inspireras och lära av varandra och av inbjudna föreläsare.

Program

8.30 Mässa i Skutskärs kyrka, Nathalie Olivefalk, präst

Förmiddagspass inklusive fika

  • Dela liv – dela tro, Sven Hillert utgår från det egna materialet ”Nådens år” och berättar hur man kan prata om livsfrågor och tro med föräldrar i Öppen förskola utifrån ”samtalsmaterial om tro” (se www.argument.se/produkt/andakt-bon-och-fordjupning/nadens-ar/). Sven är församlingsherde i Gävle.
  • Prata liv – prata tro i föräldra-/barngrupp – Carina Hedman berättar om sitt föräldraarbete i Knivsta Pastorat. Carina är diakon med inriktning barn och familj i Knivsta pastorat.

Lunch

Eftermiddagspass inklusive fika

  • Bibeln och livet! Ge bibeln åt barnen och åt alla! Hur man kan använda bibelberättelser för att prata om svåra saker med barn. Bibeln är allas – inte bara prästerna. Hur man kan göra bibelberättelserna till sina egna. Kajsa Nordenstorm, diakon i Knivsta med inriktning barn och skola. Kajsa har 30-årig erfarenhet av bibelberättande för barn. Här ger hon oss några glimtar av sitt jobb.

Välj ett av dessa pass:

1. Riddarskola – Vad är riddarskola? Hur jobbar man? Varför? Tanken bakom? Johan J:son Ljung, barn och ungdomsledare i Tierp berättar om arbetet med Riddarskolan.

2. Scouting – Vad är det som är bra med scouting? Lär man sig ett skapelseansvar? Vad är tanken bakom scouting? Hur kan jag använda scouting i vår minior- och juniorgrupp, fastän jag inte är så scoutnördig?
Magnus Lennartsson, scoutkonsulent EFS Mittsverige.

Plats

Skutskärs församlingshem, Johannesgården, Östra Vägen 43. Tåg-förbindelse från Uppsala/Gävle finns (Upptåget).

Kostnad

250 kr. inkl mat och fika. Vi fakturerar, uppge faktureringsadress vid anmälan.

Anmälan senast 16 december till eva.forslund@svenskakyrkan.se. Anmälan är bindande. Uppge: namn, personnummer, församling/förening, fakturaadress, e-postadress, val av pass och eventuella matallergier.

Arr. Älvkarleby-Skutskärs församling, Knivsta Pastorat, EFS Mittsverige, Sensus