söndag, 3 december, 2023

Musikledare 60%, EFS Betlehemskyrkan, Stockholm

Musikledare 60%, EFS Betlehemskyrkan, Stockholm

november 13, 2023 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Musikledare 60%, EFS Betlehemskyrkan, Stockholm

Skulle du vilja ansvara för musiken i en levande och Kristuscentrerad församling i Vasastan i Stockholm? 

Om tjänsten

Ditt uppdrag som musikledare är att leda, planera, samordna och utveckla Betlehemskyrkans musikliv i enlighet med församlingens vision och verksamhetsplan. Du kommer att ingå i ett arbetslag där en arbetsledande präst tillsammans med styrelsen har huvudansvar för kyrkans verksamhet, men du kommer själv ha stort inflytande över musikarbetets utformning.

Arbetsuppgifter

  • att sjunga och spela vid elvagudstjänsten tre söndagar av fyra och inför denna välja psalmer, sånger och instrumentalmusik tillsammans med tjänstgörande liturg och predikant
  • att sjunga och spela vid andra samlingar som psalm- och lovsångskvällar, andakter och dagledigträffar några gånger per termin
  • att planera musiklivet i Betlehemskyrkan utifrån det kalendarium för högtider och särskilda evenemang som tas fram av kyrkans programråd
  • att leda och utveckla kyrkans musikliv enligt principen “bredden berikar” och i detta syfte även anlita gästmusiker, t.ex. instrumentalsolister och projektkörledare
  • att kontakta, samordna och stötta olika medverkande i musikverksamheten, ideella och arvoderade, amatörer och professionella, barn och vuxna
  • att söka fram och introducera nya sånger
  • att ta fram passande arrangemang
  • att formulera underlag till affischer och annonser vid särskilda musikevenemang

Vi söker dig som

För tjänsten krävs att du kan ställa dig bakom en församling byggd på EFS vision och värdegrund och att du har erfarenhet av att arbeta med musik i gudstjänst- och församlingsliv, det vill säga där musikens syfte är att hjälpa människor tillbe Gud. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi förväntar oss att du har ett driv och en förmåga att arbeta självständigt både utifrån instruktioner och när det behövs egna initiativ. Som person är du prestigelös, flexibel och lösningsfokuserad. Du är duktig på att samarbeta med människor i alla åldrar, väcka engagemang och intresse och få andra att växa.

Om Betlehemskyrkan

I Betlehemskyrkan i Stockholm verkar en av EFS större missionsföreningar som består både av en svensktalande och en tigrinjatalande grupp. Här har många människor i olika åldrar sitt andliga hem. Vi i Betlehemskyrkan vill sprida det livsförvandlande budskapet om Jesus, hjälpa människor att följa och efterlikna honom och växa i kärlek till Gud och varandra.

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är Människor och samhällen förvandlade av Jesus.

Övriga upplysningar
Tillträde till tjänsten sker i januari, enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. Vi tillämpar förtroendearbetstid. Tjänsten är en 60% tillsvidareanställning som inleds med en 6 månaders provanställning. För tjänsten gäller lön och anställningsvillkor enligt gällande kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen, Vision, Ledarna, Kommunal och Akademikerförbunden. Eftersom tjänsten innebär kontakter med barn och unga behöver vi före tillsättning få se ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.

Skicka in ditt personliga brev och ditt CV till jobb@betlehemskyrkan.com. Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Vid frågor är du välkommen att kontakta föreningens ordförande Anna Thorén: styrelsen@betlehemskyrkan.com eller Pontus Adefjord, regional missionsledare: pontus.adefjord@efs.nu.

Kontaktperson för Vision Ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.

Välkommen med din ansökan! %d bloggare gillar detta: