onsdag, 1 februari, 2023

Regional missionsledare 75-100 %, EFS Mittsverige

Regional missionsledare 75-100 %, EFS Mittsverige

januari 24, 2023 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Regional missionsledare 75-100 %, EFS Mittsverige

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”. 

EFS i Mittsverige är den struktur inom vilken EFS missionsföreningar i Hälsingland, Gästrikland, Uppland, Södermanland Gotland, Närke, Västmanland och Dalarna samarbetar. Mittsverige består för närvarande av ungefär 45 missionsföreningar, med ca 2 800 direkta medlemmar. I missionsföreningarnas olika verksamheter engageras varje år ca 8 300 personer. Av regionens missionsföreningar är 7 samarbetskyrkor med Svenska kyrkan som samarbetspartner. Hagabergs Folkhögskola i Södertälje är en viktig folkhögskola för regionen EFS Mittsverige. Kansliet är placerat i Stockholm. På kansliet finns förutom regional missionsledare, biträdande missionsledare, kommunikatör, organisationssekreterare, samt en ekonomifunktion och barn- och ungdomsorganisationen Salts regionalt anställda.

Om tjänsten

Missionsledaren ansvarar för att leda, samla och utveckla EFS Mittsverige. Som chef för regionen coachar och stöttar du missionsföreningar, frivilliga och anställda. Arbetet innebär att leda kansliets arbete. Vidare har missionsledaren övergripande ansvar för visionsarbetet samt samarbetet och kontakten med Svenska kyrkan och samverkan ekumeniskt.

I arbetet som missionsledare ingår att vara en sammanhållande länk mellan riks-, region- och lokalnivå. Du kommer att ingå i EFS ledningsgrupp, ansvara för regionens arbetsgivarfrågor samt bistå missionsföreståndaren i vissa uppdrag.  

Vi tror att du har:

  • en passion för missionsuppdraget och vill verka i enlighet med EFS vision och uppdrag.
  • god kännedom om EFS och Svenska Kyrkan
  • teologisk och ideologisk trygghet i vad det innebär att arbeta i en evangelisk luthersk missionsrörelse.
  • förmåga att bearbeta teologiska och ideologiska frågor som berör regionen och både förankra och kommunicera det i tal och skrift.
  • god strategisk förmåga.
  • erfarenhet av att leda i förändringsprocesser och att gå från vision till handling.
  • har en positiv drivkraft i att vara lösningsorienterad.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund och är prästvigd eller har motsvarande kompetens. Vi lägger stor vikt vid skicklighet och erfarenhet som arbetsledare och ser gärna att du har arbetat några år inom EFS. Vi tror att du på ett bra sätt inspirerar andra, är en god kommunikatör och har viss fallenhet för administration. Vi söker dig med god organisatorisk förmåga som kan genomföra visionen för framtiden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 12 månaders provanställning och för anställningen gäller förtroendearbetstid. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Kontaktuppgifter och ansökan
Upplysningar om tjänsten lämnas av:

EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06, kerstin.oderhem@efs.nu
EFS Mittsveriges ordförande Jan Andersson,  070-5955960, ordforande@efsmittsverige.org 
Vision ekumeniska Malin Söderstjerna-Ersson, 070-343 37 77, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se
Se också www.efsmittsverige.org och www.efs.nu 

Senaste ansökningsdag: 31 mars 2023

Skicka in din ansökan idag till alice.harlin@efs.nu då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.%d bloggare gillar detta: