fredag, 9 juni, 2023

Ny distriktsföreståndare i Mittsverige

Ny distriktsföreståndare i Mittsverige

juni 14, 2021 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Ny distriktsföreståndare i Mittsverige

EFS har glädjen att välkomna Sara Edström som ny distriktsföreståndare i Mittsverige.

Sedan Mia Ström blev Sverigechef för EFS har det saknats en distriktsföreståndare i Mittsverige. Nu står det klart att Sara Edström, som kommer närmast från en församlingsherdetjänst i Gamla Uppsala församling, blir Mias efterträdare från och med första september. 

– Jag blev uppmuntrad att söka redan när tjänsten kom ut, men jag behövde först få pröva tanken och be över den innan jag kunde landa i mitt beslut att söka tjänsten. Jag har bett både ensam och tillsammans med andra om att Jesus skulle stänga dörren om det inte var rätt väg att gå, till exempel genom att någon annan skulle få tjänsten. Men så har det inte blivit, det behövdes fortfarande en person och det finns en lucka att fylla, som dessutom svarar bra mot mina hjärtefrågor och gåvor, säger Edström, som medger att beslutet inte var helt enkelt eftersom hon trivts så bra i sin roll som församlingsherde. 

– Det var inget sammanhang jag ville komma bort ifrån eller så, men ju mer jag har bett desto tydligare har kallelsen blivit och nu är jag redo och inspirerad att stå till förfogande för EFS. 

Hennes hjärtefråga är att få jobba med relationen mellan EFS och resten av Svenska kyrkan, som hon själv uttrycker det. 

– EFS är jätteviktig som inomkyrklig rörelse. Det finns sammanhang där det riskerar att bli skav och missförstånd och just de relationerna är min hjärtefråga. Jag tror att man ofta kan jobba förebyggande för att undvika missförstånd, till exempel genom att öka kunskapen om EFS inom Svenska kyrkan där vi vet att det finns en kunskapslucka. 

Sedan uppväxten i Örnsköldsvik, studierna på Johannelund och arbetet i Lötenkyrkan har hon samlat på sig en god bild av EFS, men hon ser också fram emot att få upptäcka mer av rörelsens bredd. 

– Det ska bli en glädje att få upptäcka bredden i EFS och att få möta alla de små och stora sammanhang som finns.%d bloggare gillar detta: