söndag, 9 maj, 2021

Distriktsföreståndare tillsvidare 100 %

Distriktsföreståndare tillsvidare 100 %

januari 18, 2021 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Distriktsföreståndare tillsvidare 100 %

Vi på EFS Mittsverige söker:
Distriktsföreståndare tillsvidare 100 % till EFS Mittsverige

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

EFS Mittsverige är organiserat som ett distrikt inom EFS. Distriktet består av EFS missionsföreningar i Hälsingland, Gästrikland, Uppland, Södermanland, Gotland, Närke, Västmanland och Dalarna plus ett antal enskilda medlemmar. Verksamheten inom EFS Mittsverige omfattar för närvarande ungefär 45 missionsföreningar med ca 2 800 direkta medlemmar. I missionsföreningarnas olika verksamheter engageras varje år ca 8 300 personer. Av distriktets missionsföreningar är 7 samarbetskyrkor med Svenska kyrkan som samarbetspartner. Hagabergs Folkhögskola i Södertälje är en integrerad del av EFS Mittsverige. Kansliet är placerat i Stockholm. På kansliet finns förutom Distriktsföreståndaren, en administrativ chef, två ekonomer och organisationssekreterare, en kommunikatör samt barn- och ungdomsorganisationen Salts regionalt anställda. Inom EFS så har flertalet distrikt övergått till att organisatoriskt vara regioner inom EFS och målsättningen är att även EFS Mittsverige kommer att besluta om detta inom ett par år

Arbetsbeskrivning

Distriktsföreståndaren ansvarar för att leda, samla och utveckla EFS Mittsverige. Som chef för distriktet coachar och stöttar du missionsföreningar, frivilliga och anställda. Arbetet innebär att du leder kansliets arbete. Vidare har distriktsföreståndaren övergripande ansvar för visionsarbetet samt samarbetet och kontakten med Svenska kyrkan och samverkan ekumeniskt.
I arbetet som distriktsföreståndare ingår att vara en sammanhållande länk mellan riks-, distrikt- och lokalnivå. Du kommer att ingå i EFS ledningsgrupp, ansvara för arbetsgivarfrågor inom distriktet samt bistå missionsföreståndaren i vissa uppdrag.
Vi tror att du har:

  • en passion för missionsuppdraget och vill verka i enlighet med EFS vision och uppdrag.
  • god kännedom om EFS och Svenska Kyrkan
  • teologisk och ideologisk trygghet i vad det innebär att arbeta i en evangelisk luthersk missionsrörelse.
  • förmåga att bearbeta teologiska och ideologiska frågor som berör distriktet/ och både förankra och kommunicera det i tal och skrift.
  • god strategisk förmåga.
  • erfarenhet av att leda i förändringsprocesser och att gå från vision till handling.
  • har en positiv drivkraft i att vara lösningsorienterad.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd. Vi lägger stor vikt vid skicklighet och erfarenhet som arbetsledare och ser gärna att du har arbetat några år inom EFS. Vi tror att du på ett bra sätt inspirerar andra, är en god kommunikatör och har viss fallenhet för administration. Vi söker dig med god organisatorisk förmåga som kan genomföra visionen för framtiden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 12 månaders provanställning. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06, Kerstin.Oderhem@efs.nu 
EFS Mittsveriges ordförande Anders Englund, 0721-507 599, ordforande@efsmittsverige.org
Vision ekumeniska Stefan Nordström, 073-541 77 82, Stefan.Nordström@fv.vision.se
Se också www.efsmittsverige.org och www.efs.nu

Senaste ansökningsdag: 1 mars 2021
Skicka in din ansökan idag till alice.harlin@efs.nu då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.%d bloggare gillar detta: