tisdag, 9 augusti, 2022

Månadens andakt: Jag vet vilka avsikter jag har med er …

Månadens andakt: Jag vet vilka avsikter jag har med er …

januari 5, 2020 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Månadens andakt: Jag vet vilka avsikter jag har med er …

Text: Maja Modig, ordförande Salt Mittsverige

Gott nytt år, 2020 är här! “Nytt år, nya möjligheter”, “nytt år, ny jag”, “mitt nyårslöfte är…”.

Runt nyår är det vanligt att se chansen att göra ändringen i livet som skulle göra det perfekt. Exempelvis “jag ska börja träna”, “må helt bra”, “äta nyttigt”, “vara glad hela tiden” eller “tillbringa mer tid med familj och vänner”. Dessa är nödvändigtvis inte dåliga mål, de är framförallt inte dåliga utan bra, men gör oss allt för ofta också besviken när det inte gick som vi tänkt.

Vi är och kommer inte bli perfekta och kommer heller inte kunna uppnå det perfekta livet. I Uppenbarelseboken 21:5 står det “Och han som satt på tronen sade: se jag gör allting nytt”.

Han kommer göra det som behövs nytt. För precis som det står i Jeremia 29:11 “Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: Välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.”

Under Livskraft Mitt som fick sin nystart under detta nyår var temat just hopp. De ungdomar som deltog fick på alla möjliga vis höra om det hopp som finns, som absolut inte är ute.

“Jag vet vilka tankar du har för mig, tankar av frid, tankar av hopp, jag vet vilka tankar du har för mig, min framtid är helt i din hand” var en av de låttexter som satte ord på detta. (Josefina Gniste – Jag vet vilka tankar).

Att komma ihåg att det finns en plan, en tanke och ett hopp för just dig är något av det viktigaste vi behöver ta med oss in i det nya året tänker jag.

Så låt oss tillsammans fortsätta in i 2020 med inställningen och påminnelsen från Jeremia 29:11. “Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: Välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.”

Vi ber: Tack Jesus för 2019, för alla de goda stunderna men också prövningarna du tog oss igenom. Vi lägger det ny året i dina händer, med dina tankar av frid och hopp för oss. I Jesu namn, Amen%d bloggare gillar detta: