tisdag, 9 augusti, 2022

Månadens andakt – Totalt mörker
Ty Han som är i er är större än han som är i världen, Joh 4:4

Månadens andakt – Totalt mörker

oktober 5, 2019 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Månadens andakt – Totalt mörker

Text: Tommy Mellberg

2016 fick forskarna säkra bevis för existensen av svarta hål. De utgör en koncentration av massa med så stark gravitation att inte ens ljus kan övervinna den. De är totalt mörker. I dess närhet slutar både rum och tid att fungera. Allt dras in i det efter att ha slitits sönder in i minsta atom. Man tror att det i centrum av varje galax finns ett supermassivt svart hål. Det som finns hos oss är cirka en miljon gånger större än vår sol. Det största som upptäckts är 40 miljarder gånger större. Föreställ dig det!

Begrunda nu att Gud är den som har skapat allt och är större än både dessa hål och resten av universum. ”Han som är i världen” kan skrämma oss. Men i jämförelse med Gud är han liten. Guds kraft och ljus är så mycket större än mörkret; kärlek så mycket starkare än cynism, själviskhet och ondska. Det vi själva har fått från Gud är också så mycket mera än det vi förväntas ge till varandra av tjänande, omtanke och förlåtelse.

När vi upplever att mörkret tilltar, så låt oss påminna varandra om att Han som är i oss är större. Därför kan vi även följa denna befallning: ”Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.” – Rom 12:21%d bloggare gillar detta: