söndag, 9 maj, 2021

Månadens andakt: Handen som bär

Månadens andakt: Handen som bär

augusti 7, 2019 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Månadens andakt: Handen som bär

Text: Anders Englund, ordförande EFS Mittsverige

För en tid sedan besökte jag och min fru Millesgården. Efter att ha tittat på den aktuella utställningen i utställningshallen gick vi ut i parken och av alla fantastiska statyer som Milles skapat så är det ”Guds hand” som gör största intrycket på mig.

När man ser den höga statyn som sträcker sig mot himlen så växer insikten av att vi i alla lägen kan lita på Gud. Han stöttar oss, hans hand lyfter upp oss när vi faller och ger oss sitt stöd varje dag. När vi tittar på statyn så ser vi också att Guds hand inte håller fast oss utan Han ger oss friheten att stå på våra egna ben. Det är då upp till oss att använda den friheten på rätt sätt. Även här visar statyn på hur vi kan använda den friheten, nämligen att vända blicken uppåt och på så vis ha vår tillit till Honom och komma precis som vi är.

Dessa inre bilder som statyn skapar hos oss får vi ta med oss i vår vardag, i stort och smått, ensamma och tillsammans. Vi har en Fader som sträcker ut sin trygga hand mot oss och det är upp till var och en av oss att ta emot den handen. Den handen finns där i livets alla stunder och leder oss genom livet. Den leder oss när vi njuter av härliga stunder på badstranden, när vi rör oss i Guds underbara natur men även när vi har svåra utmaningar framför oss så kan vi lita på att Guds hand finns med oss och leder oss framåt

”Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn”  1 Joh. 3:1%d bloggare gillar detta: