söndag, 9 maj, 2021

Nytt år – nya möjligheter i Guds närhet

Nytt år – nya möjligheter i Guds närhet

januari 1, 2019 Publicerad av Kommentera

Text: Lars-Olov Samuelsson, ordförande EFS Mittsverige

Vi står nu inför ett nytt år som vi inte vet något om. Det är naturligt att vi vid ett årsskifte både reflekterar över hur det år som gått varit och hur det år som kommer kan förväntas bli och vad vi önskar att det ska bli. En nyårsdag är förvisso bara en vanlig dag som alla andra men det är en ny start för ett nytt år och ett bra tillfälle att ägna tankar till reflektion.

Det är en sann kristen sanning att vi alltid kan börja om – när som helst utan att det behöver vara ett årsskifte – och oavsett vad en nystart innebär. Guds förlåtelse för det som brustit under tiden bakåt är ovillkorlig, om vi ber om det, och gör att vi med stor frimodighet vågar se framåt till det nya och okända som finns framför oss.

Var vi än befinner oss i känsla och upplevelser så vill Gud att vi startar om – en ny dag är alltid första dagen på resten av våra liv och Gud vill att vi ska se möjligheterna snarare än problemen och svårigheterna. Även om livet kan vara skört och långt ifrån problemfritt så finns nåden, förlåtelsen, där och Guds löfte om att finnas med – i både glädjen och sorgen.

Gud vill oss alltid det bästa och önskar oss därför ett alldeles gott nytt år igen. I reflektionen över det som ska komma så bör vi ta Jesu ord till den samariska kvinnan vid Sykars brunn på största allvar: ” Om du visste vad Gud har att ge och vem det är som säger dig …” (Joh 4:10). Gud har en oändlig kärlek till oss och den värld han skapat och genom Jesus vill han att vi ska upptäcka allt vad han vill ge oss. Han vill ge oss gåvor, förmågor och insikter som han ser passar med våra personligheter för att både vi själva ska känna en trygghet i tillvaron och för att vi ska kunna bli använda på ett sätt så att hans rike på jorden ska växa till i tro, hopp och kärlek.

Guds ord om att ”… jag gör allting nytt..” betyder att livet aldrig behöver stå stilla. Vi har alltid anledning att se framåt och vi kan göra det i stor tillförsikt och trygghet med Jesus vid vår sida.L
%d bloggare gillar detta: