onsdag, 22 september, 2021

Distriktsmötets beslut:
EFS Mittsverige kvar som egen organisation

Distriktsmötets beslut:
EFS Mittsverige kvar som egen organisation

november 7, 2017 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Distriktsmötets beslut:
EFS Mittsverige kvar som egen organisation

EFS Mittsveriges beslut vid extra distriktsmöte 2017-10-22

Den 22 oktober höll EFS Mittsverige ett extra distriktsmöte i Betlehemskyrkan, Stockholm. Huvudfrågan för mötet var förslaget till ny organisation för distrikten, med anledning av beslut som togs vid EFS riksårsmöte i juni 2017. Dessutom avhandlades förslag på stadgeändring och fyllnadsval till distriktsstyrelsen.

Beslut enligt styrelsens förslag

Distriktsmötet beslutade, i enlighet med distriktsstyrelsens förslag, att anställda av EFS Mittsverige, både med placering i lokala föreningar och på distriktsnivån, skall övergå till att vara anställda av EFS riksorganisation. All hantering av anställningar och löner kommer att flyttas och målet är att detta skall träda i kraft vid årsskiftet 2017/2018. Undantagna är bland annat anställda vid Hagabergs folkhögskola, Åkerögården och viss administrativ personal vid distriktsexpeditionen, samt de som har sin anställning i projekt som drivs av distriktet.

Däremot kommer EFS Mittsverige att behålla sin organisation i övrigt och kommer tills vidare inte att gå in i den föreslagna förändringen med bildande av regioner och regionala utskott. Om det i specifika frågor finns behov att diskutera frågor kopplade till rollen som regionalt utskott, enligt EFS styrelses förslag, så skall distriktsstyrelsen agera som ett sådant utskott.

Läs styrelsens förslag angående ny organisation här (pdf)

Beslut om stadgeändring

Distriktsmötet hade också att fatta beslut med anledning av motion som inkommit med förslag på stadgeändring. Beslutet blev, i enlighet med styrelsens förslag

  • att utöka möjligheten till att bli omvald till distriktsstyrelsen från två till högst tre gånger, samt
  • att person tillsvidareanställd av EFS Mittsverige inte är valbar till styrelsen.

Ytterligare en punkt på föredragningslistan var ett fyllnadsval till styrelsen. Tyvärr hade valberedningen fått nej på alla sina förfrågningar så inget förslag kunde läggas fram, vilket innebär att platsen tills vidare är vakant.

Läs styrelsens förslag angående stadgeändring här (pdf)

 

Frågor med anledning av distriktsmötet kan vändas till distriktsexpeditionen, 08-441 85 20 eller e-post info@efsmittsverige.org, eller till ordförande i distriktsstyrelsen, Lars-Olov Samuelsson, 070-59 29 065 eller e-post lars-olov.samuelsson@efsmittsverige.org.%d bloggare gillar detta: