fredag, 20 juli, 2018

Aktuellt » Kalender

Kalender

Okt
2
mån
Leva fast livet värker
Okt 2 – Okt 4 Hela dagen

En kurs om hälsa och livskvalitet. Kursen vänder sig till dig som vill förbättra din hälsa, få mer kraft och glädje i livet och mindre värk. Men också för dig som arbetar med eller befinner dig i närheten av människor som bär på denna längtan.

Du behöver inte vara kristen eller tillhöra någon kyrka men ett öppet sinne är till hjälp. Förutom undervisning kommer det finnas tid för både reflektion och samtal. Kursen förenar medicinsk och psykologisk forskning och erfarenhet med kristen tro och människosyn.

 

Okt
20
fre
Nåden förändrar spelplanen – Höstkonferens i S:ta Clara kyrka
Okt 20 – Okt 22 Hela dagen

Välkommen till en spännande helg om hur nåden kan förändra livet. Vi tittar närmare på reformationens betydelse i dag och vilka konsekvenser den har fått för arbetet i S:ta Clara kyrka.

S:ta Clara kyrkas vilja är att under helgen, tillsammans med dig, ta detta ämne på allvar. Genom föreläsningar, diskussion, reflektioner och samtal vill vi lyfta den så avgörande frågan om vad reformationen kan betyda i vår tid. Vi tror att frågan om Guds ingripande i historien är grunden för det hopp vi står på och vill därför ge utrymme för både bön, lovsång och gemenskap.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs för konferensen, men du kan anmäla dig till helgen seminarium vid stora entrén fredag 20 oktober från 18.40 eller lördag 21 oktober från kl 10.00.

Konferensen är gratis men ge gärna en gåva till S:ta Clara kyrka på bg 748–7366 eller swish 123–131 2883.

 

Okt
22
sön
Extra distriktsmöte
Okt 22 @ 13:30

Vid distriktets årsmöte i Uppsala i april beslutades att ge styrelsen i uppdrag att kalla till ett extra årsmöte i oktober för att behandla frågan om hur EFS Mittsverige skall förhålla sig till förslaget om ny organisation för EFS distrikt. Detta möte kommer att hållas i Betlehemskyrkan, Stockholm, söndagen den 22 oktober 2017.

Mia Ström predikar i gudstjänsten som är klockan 11.00, och 13.30, efter kyrkkaffet, startar det extra distriktsmötet. Kallelse och styrelsens förslag kommer att läggas ut på distriktets hemsida, senast två månader innan mötet. Den som inte har möjlighet att ladda hem och skriva ut handlingarna kan kontakta distriktsexpeditionen på 08–441 85 20.

Motionen och styrelsens förslag finns på här (pdf).

Okt
26
tor
Kurs i läkande förbön
Okt 26 @ 17:00 – Okt 29 @ 14:00

En kurs för alla som känner en kallelse till förbön. Den är särskilt lämplig för personer som ingår i ett förbönsteam i församlingens gudstjänster. Kursen undervisas i stor grupp om bön för läkedom på Bibelns och kyrkans grund och i smågrupper ges möjlighet till praktisk träning i förbön för läkedom.

Mer information finns på Åkergårdens hemsida.

Nov
12
sön
Ignatiansk retreat
Nov 12 – Nov 17 Hela dagen

En klassisk tyst retreatform som utgår ifrån Ignatius av Loyolas andliga övningar. Retreaten bygger på enskild bön och bibelmeditation. Dagarna har ingen gemensam undervisning men varje deltagare får sin egen handledare och daglig enskild vägledning.

 

Mer information och intresseanmälan finns på Åkerögårdens hemsida.

Nov
29
ons
Ignatiansk retreat
Nov 29 – Dec 4 Hela dagen

En klassisk tyst retreatform som utgår ifrån Ignatius av Loyolas andliga övningar. Retreaten bygger på enskild bön och bibelmeditation. Dagarna har ingen gemensam undervisning men varje deltagare får sin egen handledare och daglig enskild vägledning.

 

Mer information och intresseanmälan finns på Åkerögårdens hemsida.

Dec
28
tor
Livskraft Syd 17/18
Dec 28 2017 – Jan 1 2018 Hela dagen
Jan
19
fre
VÄXA – ledarhelg för unga
Jan 19 – Jan 21 Hela dagen

– för dig som är ung och vill växa som ledare

Längtar du efter att få vara konfaledare i din församling eller på ett läger?
Har du funderat på att vara ledare i scoutgruppen eller i söndagsskolan?
Vill du växa ännu mer som ledare?

VÄXA är en ledarhelg för dig som vill:

  • växa i din relation till Jesus
  • upptäcka mer av dina gåvor och vem du är i Kristus
  • utvecklas som ledare och förebild

Det är både utmanande och roligt att vara ledare, det finns alltid mer att lära. Under vår ledarhelg kommer vi att blanda teori med praktik för att du som ung ledare ska få bygga vidare på din grund.

Tillsammans får vi prata om sådant som är svårt och sådant som är roligt.

Ta chansen att VÄXA!

När: 19–21 januari 2018
Var: På Åkerögården, Norrtälje
Anmälan: Senast 10 januari

FRÅGOR? Kontakta Amanda Vadian: 073–856 94 44 eller amanda.vadian@efsmittsverige.org

PS: Det går jättebra att gå den även om du gått tidigare VÄXA eller andra ledarskolor.

Jan
26
fre
Vinterkonferens – Tillbaka till friheten!
Jan 26 – Jan 28 Hela dagen

Reformationens 500-årsjubileum har åter aktualiserat evangeliets innersta kärna. Den omistliga sanningen att människan inte kan frälsa sig själv genom goda gärningar får aldrig fuskas bort. Hon blir räddad endast genom att tro på Jesus och genom att ta emot Guds nåd. Bara nåden kan förändra vår relation till Gud, till oss själva och varandra på djupet. Den stora frågan är: hur förvaltar vi Guds nåd i vår tid? Hur påverkar den oss och hur kan dela med oss av den?

Teologie doktorn med den gedigna erfarenheten och kunskapen i Guds Ord, Lars-Olov Eriksson, uppmuntrar oss att gräva lite djupare och upptäcka trons befriande realiteter. Lutherkännaren och teologie doktorn Tomas Nygren talar om vikten att bygga sitt liv på en rätt grund. EFS-prästen och den flammande lågan från Östersund, Marie-Louise Nilsson, lyfter fram vikten av modet att leva i den frihet som evangeliet ger och EFS nya, hängivna missionsföreståndare Kerstin Oderhem predikar i söndagens festgudstjänst.

PROGRAM:
Fredag 26 januari i Hammarbykyrkan
19.00 Upptäck den dolda skatten – Loe Eriksson, Gustav Hafström och Annahita Parsan. Lovsång: Håkan Sandlund, tolkning till farsi, förbön

Lördag 28 januari i S:ta Clara kyrka
12.30 Konferensbyrån öppnar
13.30 Utan rötter dör vi – Tomas Nygren
14.00–14.30 Kaffepaus. Tid att umgås
14.30 Mod att vara fri – Marie-Louise Nilsson
15.30 Tradition och förnyelse, spänning eller samverkan? – panelsamtal med Tomas Nygren, Kerstin Oderhem, Marie-Louise Nilsson och Mark Carlsson. Moderator: Klas Lindberg
18.00 i Betlehemskyrkan.
Den upptrampade stigen håller än – Kvällsmässa med Tomas Nygren, Mark Carlsson, Maria Nordenback-Kress.

Söndag 29 januari i S:ta Clara kyrka
11.00 Lika lön för alla – Högtidsmässa, Kerstin Oderhem, Iwan Giertz, med flera. Körer från Betlehemskyrkan och Hammarbykyrkan. Margareta Bengtsson, sång och harpa

Feb
2
fre
Inspirationsdag för dig som jobbar med barn och familj
Feb 2 @ 08:30 – 16:00

En inspirationsdag för oss som jobbar bland barn och familj, vi får möjlighet att träffas, inspireras och lära av varandra och av inbjudna föreläsare.

Program

8.30 Mässa i Skutskärs kyrka, Nathalie Olivefalk, präst

Förmiddagspass inklusive fika

  • Dela liv – dela tro, Sven Hillert utgår från det egna materialet ”Nådens år” och berättar hur man kan prata om livsfrågor och tro med föräldrar i Öppen förskola utifrån ”samtalsmaterial om tro” (se www.argument.se/produkt/andakt-bon-och-fordjupning/nadens-ar/). Sven är församlingsherde i Gävle.
  • Prata liv – prata tro i föräldra-/barngrupp – Carina Hedman berättar om sitt föräldraarbete i Knivsta Pastorat. Carina är diakon med inriktning barn och familj i Knivsta pastorat.

Lunch

Eftermiddagspass inklusive fika

  • Bibeln och livet! Ge bibeln åt barnen och åt alla! Hur man kan använda bibelberättelser för att prata om svåra saker med barn. Bibeln är allas – inte bara prästerna. Hur man kan göra bibelberättelserna till sina egna. Kajsa Nordenstorm, diakon i Knivsta med inriktning barn och skola. Kajsa har 30-årig erfarenhet av bibelberättande för barn. Här ger hon oss några glimtar av sitt jobb.

Välj ett av dessa pass:

1. Riddarskola – Vad är riddarskola? Hur jobbar man? Varför? Tanken bakom? Johan J:son Ljung, barn och ungdomsledare i Tierp berättar om arbetet med Riddarskolan.

2. Scouting – Vad är det som är bra med scouting? Lär man sig ett skapelseansvar? Vad är tanken bakom scouting? Hur kan jag använda scouting i vår minior- och juniorgrupp, fastän jag inte är så scoutnördig?
Magnus Lennartsson, scoutkonsulent EFS Mittsverige.

Plats

Skutskärs församlingshem, Johannesgården, Östra Vägen 43. Tåg-förbindelse från Uppsala/Gävle finns (Upptåget).

Kostnad

250 kr. inkl mat och fika. Vi fakturerar, uppge faktureringsadress vid anmälan.

Anmälan senast 16 december till eva.forslund@svenskakyrkan.se. Anmälan är bindande. Uppge: namn, personnummer, församling/förening, fakturaadress, e-postadress, val av pass och eventuella matallergier.

Arr. Älvkarleby-Skutskärs församling, Knivsta Pastorat, EFS Mittsverige, Sensus


%d bloggare gillar detta: