lördag, 4 april, 2020

Diakon 75–100%, S:ta Clara kyrka, Stockholm

Diakon 75–100%, S:ta Clara kyrka, Stockholm

augusti 7, 2019 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Diakon 75–100%, S:ta Clara kyrka, Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta som diakon hos oss i S:ta Clara kyrka. Du blir en del av vårt personalteam och får jobba tillsammans med våra präster, vaktmästare, en diakon, kommunikatör, ungdoms- och musikledare och diakoniassistent med flera. Du kommer också dagligen möta många av våra fantastiska volontärer. S:ta Clara kyrka är en del av EFS och Svenska kyrkan. Vi finns i hjärtat av Stockholm och längtar efter att vara Jesus i ord och handling. Välkommen att söka en av de mest spännande diakontjänsterna i Svenska kyrkan.

Vi söker dig som:

  • vill möta behoven hos storstadens människor, tilltufsade lika väl som välbeställda, unga lika väl som gamla, med omsorg och kärlek.
  • står stadigt på Bibelns grund och brinner för att föra ut evangeliet om Jesus Kristus. Du är en bönemänniska och trivs i ett karismatiskt sammanhang.
  • uppskattar en kristen gemenskap där olika uttryckssätt får blomstra sida vid sida och där många nationaliteter och språkgrupper ryms.
  • känner dig hemma både i Svenska kyrkan som helhet och i EFS.
  • har kunskap om och erfarenhet av att leda och arbeta tillsammans med frivilliga.
  • har vana att ta emot och hantera fondansökningar.
  • är vigd diakon i Svenska kyrkans ordning.

Omfattning: 75–100%
Tillträdesdatum: omgående
Anställningsform: tillsvidareanställning med 6-månaders provanställning

Datum för sista ansökan: 15 aug

Frågor samt ansökan med personligt brev och CV mailas till präst och direktor Mats Nyholm på mats.nyholm@svenskakyrkan.se.

Vill du först veta mer om vad jobbet som diakon i S:ta Clara kyrka innebär? Kontakta vår diakon Yvonne Kerygman på yvonne.kerygman@svenskakyrkan.se eller 073–527 16 49.%d bloggare gillar detta: