tisdag, 7 juli, 2020

Verksamhetsförändring på Åkerögården

Verksamhetsförändring på Åkerögården

februari 9, 2019 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Verksamhetsförändring på Åkerögården

EFS Mittsveriges styrelse har tagit beslut om att genomföra en genomgripande verksamhetsförändring på Åkerögården, vår läger- och kursgård. Bakgrunden till förändringen är att det under alltför många år har varit svårt att få ett tillräckligt starkt ideellt engagemang kring gården samtidigt som den gått med stora ekonomiska förluster.

Det är i dag inte fastlagt hur verksamhetsförändringen kommer att genomföras men för att frigöra den största delen av våra fasta kostnader, personalkostnader, så har gårdens personal fått besked om uppsägning till den 30 september 2019 och att gårdens nuvarande verksamhetsform då avslutas. Fram till detta datum har gården full bemanning och den fungerar som vanligt så alla är välkomna med nya bokningar.

Ett arbete med att genomlysa konsekvenser och undersöka möjliga vägar framåt genomförs nu av gårdens ledning tillsammans med styrelsen. Målet är att ta ett beslut om gårdens fortsättning innan 30 september. Den pågående försäljningen av tomter inom Åkerögårdens område påverkas inte av den kommande verksamhetsförändringen.%d bloggare gillar detta: