söndag, 25 augusti, 2019

Scoutkonsulent, 50% Fole/Visby

Scoutkonsulent, 50% Fole/Visby

januari 2, 2019 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Scoutkonsulent, 50% Fole/Visby

Scoutkonsulent inom EFS/Salt på Gotland

Vi behöver någon som kan gå in som ledare, samordnare och inspiratör för scoutarbetet inom EFS på Gotland.

Vi har två scoutkårer med verksamhet på tre platser på norra Gotland.

Fole EFS scoutkår har verksamhet idag i två scoutgrupper i Fole Missionshus. Totalt är det drygt 20-talet scouter i åldrarna 7-15 år med 4 ledare och man samlas varannan måndag.

Lärbro scoutkår är en avdelning i Fole EFS Scoutkår och har under hösten haft väldigt sporadisk verksamhet, men det finns några scouter som kan bli fler och ett par ledare, man samlas i Gården i Lärbro.

Visby Salt scout har under våren 2018 haft verksamhet i EFS stugan på Axelsro, men hade under hösten inte någon verksamhet, där behövs en nystart. Sen tidigare finns äldre scouter som kanske kan fångas upp som ledare och någon vuxen ledare. Men det krävs alltså en nystart av kårens arbete.

Kårerna på Gotland samarbetar en del då det gäller hajker och läger, vi tillhör EFS ungdomsorganisation Salt som också anordnar läger. För närvarande planeras läger sommaren 2019 för EFS i Mittsverige på Vässarö, en ö som ägs av scoutförbundet i Roslagen. Det är ett läger som brukar samla ca 150 personer, och 2020 planeras ett riksläger – också på Vässarö – det brukar samla ca 1.500 personer.

Fördelningen av arbetstiden är 25 % till Visby och 25 % till Fole/Lärbro, det kommer innebära att du tillsammans med ledare planerar verksamheten och genomför den. Arbetet kommer till stor del att utföras på kvällstid, så räkna med två kvällar i veckan under terminerna plus ledarsamlingar. Hajker och läger kommer också att innebära en del helgarbete. Vid några tillfällen innebär det också att vara med vid gudstjänster, terminsavslutningar och julfester.

Scoutvana är en merit, kom gärna med referenser från tidigare ledare.

Tjänsten är i nuläget en projekttjänst på två år. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Peder Fohlin 076-218 78 07 kisslings@telia.com%d bloggare gillar detta: