söndag, 22 september, 2019

Samarbetskyrkopräst, Oppebykyrkan, Nyköping

Samarbetskyrkopräst, Oppebykyrkan, Nyköping

februari 15, 2018 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Samarbetskyrkopräst, Oppebykyrkan, Nyköping

Vi söker dig som vill leda och utveckla gudstjänstfirandet och församlingslivet i Oppebykyrkan, som är en samarbetskyrka med EFS Missionsförening i Nyköping. Du kommer att arbeta tillsammans med en engagerad missionsförening och Nyköpings församling. Tjänsten ingår i församlingens musik-pedagogiska spår, med fokus på barn och familj.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara delaktig i församlingens konfirmandarbete, att bedriva undervisning och själavård samt att ha kyrkliga handlingar och gudstjänster i hela församlingen.

Oppebykyrkan har ett rikt gudstjänstliv där det varje söndag firas gudstjänst eller mässa. En gång i månaden firas Vardagsgudstjänst tillsammans med Öppen förskola. En fredagskväll i månaden inbjuds till Lovsångskväll, där sången, bönen och gemenskapen delas. Varannan vecka firas en enkel kvällsmässa. Det finns också en förbönsgrupp, ett ”bärarlag” som varje vecka ber för världen, församlingen och dess personal samt för varandra.

Församlingslivet i Oppebykyrkan är stort och varierat och innefattar barnkörer, verksamhet för skolbarn och ungdomar, Öppen förskola, Söndagsklubben (söndagsskola), vuxenkörer, gemenskapsträffar, samtalskvällar, stickcafé, missionsverksamhet samt andakter vid äldreboenden.

Vi önskar att du har kännedom om och intresse för EFS och Svenska kyrkan och att du vill arbeta och utvecklas tillsammans med Nyköpings församling och EFS missionsförening.

Vi ser helst att du har körkort och tillgång till bil.

För upplysningar kontakta
Arbetsledare Magdalena Öhrling, 0155-751 08, magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se
Kyrkoherde Lars Viper, 0155-751 74, lars.viper@svenskakyrkan.se
För upplysningar om EFS, kontakta Lars-Olof Holmberg, 073-089 90 07, larsolofholmberg47@gmail.com

Fackliga företrädare
KyrkA: Anna Forsström, anna.forsstrom@svenskakyrkan.se
Vision: Gunilla Kåhlman, gunilla.kahlman@svenskakyrkan.se

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till nykopings.forsamling@svenskakyrkan.se. Intervjuer sker löpande.%d bloggare gillar detta: