fredag, 20 juli, 2018

Ledig tjänst: Ekonomichef 100%, vikariat med möjlighet till förlängning

Ledig tjänst: Ekonomichef 100%, vikariat med möjlighet till förlängning

juni 24, 2017 Publicerad av Kommentarer inaktiverade för Ledig tjänst: Ekonomichef 100%, vikariat med möjlighet till förlängning

Vi söker Dig som vill anta utmaningarna som ekonomichef hos oss. Tjänsten är initialt ett vikariat i 6 månader med möjlighet till tillsvidaretjänst.

EFS är en självständig missionsorganisation inom Svenska kyrkan med rikstäckande verksamhet indelat i sju distrikt. EFS Mittsverige är ett av distrikten med ett 50-tal lokala föreningar med totalt knappt 3000 medlemmar och drygt 100 anställda. På distriktsexpeditionen på Rehnsgatan i Stockholm finns ledningsfunktioner för barn- och ungdom, ekonomi, personal, samt för vår kursgård Åkerögården. EFS Mittsverige är även huvudman för Hagabergs folkhögskola. Arbetslaget på expeditionen består av 7 personer

Vår nuvarande ekonomichef Marianne kommer att vara tjänstledig i 6 månader för att pröva annan tjänst från mitten av augusti.

Som ekonomichef är Du en i teamet på distriktsexpeditionen. Du leder och utvecklar ekonomifunktionen och expeditionens administration.

Rollen är självständig, men du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor i organisationen.

Dina arbetsuppgifter omfattar bl a:

  • Ekonomistyrning (ansvar för löpande redovisning, budget, rapporter, årsredovisning, deklarationer)
  • Fastighetsförvaltning (kalkyler, upprätta hyreskontrakt, ansvar för kontakten med samtliga hyresgäster i EFS Mittsveriges fastigheter)
  • Upplåning och finansförvaltning (ansvar för bankkontakter, förvaltning av fonder och stiftelser)
  • Skatter och moms
  • Riskhantering (ansvar för kontakter med försäkringsbolag m.m.)
  • Leda personal för ekonomi och fastighetsförvaltning
  • Föreningsekonomi (kontakter med lokalföreningarna, bidra med rådgivning)
  • Föredragande vid Ekonomi- och förvaltningsutskottets sammanträden
  • Leda det administrativa arbetet på expeditionen.
  • Övrigt (nära samarbete med Distriktsföreståndaren och vara behjälplig med utredningar och andra uppgifter, föredragande vid distriktets årsmöten)

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning i ekonomi eller motsvarande dokumenterad kompetens. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom redovisning, budget, analys och uppföljning. Du är van att arbeta självständigt, har förståelse för flödet inom ekonomi och du kan se såväl helhet som detaljer.

För att lyckas och trivas i rollen som ekonomichef tror vi att du är strukturerad, noggrann, ansvarsfull och har ett professionellt arbetssätt. Du är prestigelös, serviceinriktad och tycker om att utveckla och förbättra processer och rutiner.

Vi utgår från att du har goda kunskaper i Excel, och att du behärskar svenska i tal och skrift. Kunskaper i Navision är meriterande.

Vi förutsätter att du har en kristen livssyn, samt delar och vill arbeta för EFS mål och riktlinjer. God kännedom om EFS och EFS Mittsverige är meriterande.

Anställningsvillkor enligt VISION Ekumeniskas avtal.

Verkar det intressant? Ring eller maila distriktsföreståndare Mia Ström tel. 0738-56 94 21, mail: mia.strom@efsmittsverige.org eller

Ordförande i Ekonomi- och förvaltningsutskottet Anders Englund tel. 0721-507 599 mail: anders.englund.taby@gmail.com.

Ansökan med lönekrav skickas till EFS Mittsverige, att Mia Ström, Rehnsgatan 20, 113 57 Stockholm, eller mia.strom@efsmittsverige.org så snart som möjligt.

 

 %d bloggare gillar detta: